Hepimizin bildiği üzere küresel çapta yaşanan ekonomik zorlukların artması, çip krizi ve araç bulunurluğunun azalması her geçen gün araç fiyatlarını arttırmaya devam ediyor. Bu nedenle araç alma konusunda eğer bir beklentiniz varsa şu an tam sırası! Çünkü araç matrahında indirim güncellemesi yapıldı. Peki araç matrahı nedir? Araç Matrahı Nedir ve Ne Gibi Değişiklikler Yapıldı? Matrah,…
İnsanın ulaşamadığı yeterliliğe ve hassaslığa tabii işlerin yapılmasında kullanılan yapay zekâ teknolojisi tıp alanında çok hızlı bir ilerleme kaydetti. Hekimlerin eli kolu haline gelen yapay zekaya sahip robotlara canımızı emanet ediyoruz elbette bunun riskleri var peki bu riskler neler ve bu risklerden kim sorumlu olacak? Robotik Cerrahi Müdahaleler Nelerdir? Robotik cerrahi müdahaleler alanında kullanılan ilk…
Taşıyıcı annelik, sağlık nedenlerine bağlı olarak kendi bebeğini taşıyamayan annenin yerine, bebeğin sağlıklı başka bir kadın tarafından taşınarak dünyaya getirilmesidir. Anne babanın üreme hücrelerinden elde edilen embriyo, başka bir kadına nakledilir. Embriyo nakledilen kadın taşıyıcı anne olarak nitelendirilmektedir. Taşıyıcı anneliğin, üreme yetisine sahip olsa bile rahim duvarı gibi hamileliği riske atan durumlar için anne ve…
Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğinde Önemli Değişiklikler Özellikle son zamanlarda birçok kişinin kullandığı internet alışverişlerinde de söz konusu olan mesafeli sözleşmeler için Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nde değişikliğe gidildi. Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’ne yapılan değişiklikleri ve eklemeleri içeren yönetmelik resmi gazetede yayımlandı. Bu yönetmelik tüketiciye, satıcıya ve sağlayıcılar ile aracı hizmet sağlayıcılara yeni hak ve yükümlülükler getirdi. Ayrıca yönetmeliğe iki kavram daha eklendi. Bunlar “aracı hizmet sağlayıcı” ve “platform” ifadeleri. Aracı…
Öğretmenlik Meslek Kanununda Yapılan Değişiklikler Geçtiğimiz Şubat ayında, eğitim ve öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin mesleki yaşamlarını önemli ölçüde etkileyen Öğretmenlik Meslek Kanunu yürürlüğe girmiştir. Bu kanunla aday öğretmenlikten sonra öğretmenliğe atananlar, uzman öğretmen sonrasında da başöğretmen unvanını alabilecekler. Her unvan için de ayrı ayrı olmak üzere bir derece verilmiştir. Aday Öğretmenlik Süreci Öğretmen yetiştiren yükseköğretim…
Sansür Yasası Nedir? Kapsamı Neler? Gelişen teknolojiyle birlikte son yıllarda zirveye ulaşan sosyal medya kullanımı ve internet haberciliğinin birçok avantajının yanında, basit yoldan geniş kitlelere hitap etmenin mümkün olmasının dezavantajları da arttı. Sosyal medya kullanımının her geçen gün artmasıyla beraber ortaya çıkan ve önüne geçilmesi gittikçe zorlaşan bilgi kirliliğinin oluşmasının doğal bir sonucu olarak önlem alma ihtiyacının da doğduğu görülüyor. Bu ihtiyaç doğrultusunda…
Karayolu Taşımacılığında Evcil Hayvanlar Evcil bir hayvana sahipseniz muhtemelen yaptığınız yolculuklarda birtakım zorluklarla karşılaşmışsınızdır. Örneğin evcil hayvanınızı yanınızda taşımak istemişsinizdir ancak yetkililer tarafından buna izin verilmemiş olabilir. Peki gerçekten de evcil hayvanlarla beraber yolculuk yapılamaz mı? Hukuktaki İlgili Düzenlemeler Hukukumuzda bu konuyla ilgili hükme Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nde yer verilmekteydi. Söz konusu hükme göre evcil hayvanların…
Dijital (Mobil) Cüzdanlar ve Hakkında Hukuki Düzenleme E-cüzdan olarak da bilinen dijital cüzdanlar aslında dünyada ve ülkemizde uzun süredir kullanılmaktaydı. Yaşamın birçok alanında bizleri dijitalleşmeye yönelten Covid-19 salgını ile dijital cüzdanlar tüketici tarafından daha da fazla kullanılmaya başlandı. Covid-19 salgının yanı sıra, çeşitli sektörlerde blokzincir teknolojisinin kullanımının artışı da dijital cüzdanların yaygınlaşmasını etkilemiştir. Dijital Cüzdan…
Hukuk mesleklerine giriş sınavı meselesi hukuk fakültesi öğrencilerinin son zamanlarda sıklıkla tartıştığı ve yoğun bilgi kirliliğinin yaşandığı bir husustur. Bu sınavın kimleri kapsadığı, sınavın nasıl olacağına dair yanlış bilgiler dolaşmaktadır. 24 Ekim 2019 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan düzenleme ile “İlgili kanunlarda belirtilen şartlara ilave olarak, hâkim adaylığı sınavına girmek ve avukatlık veya noterlik stajına başlamak…
Yapı Kullanma İzin Belgesi ve İskansız Ev Satın alacağınız evden dolayı mağduriyet yaşamamanız adına birtakım belgelerin ve tabirlerin ne olduğunu ve ne işe yaradığını öğrenmenizde fayda var. Alacağınız evin ve tapusunun hukuki niteliği hakkında edineceğiniz küçük bilgiler, bazı dezavantajlı durumlardan kaçınmanızda büyük rol oynayacaktır. Yapı Ruhsatı ve Yapı Kullanma İzin Belgesi Öncelikle, bir binanın inşasına…