Son yıllarda hem Türkiye’de hem de dünyada büyük bir gelişme gösteren e-ticaret sektörü, geleneksel ticaretten farklı, kendine özgü özellikler barındıran bir dünya. Bu dünyanın kuralları da ticaret sektörüne ait yasalarla bazı noktalarda benzerlik, bazı noktalarda ise farklılıklar gösteriyor. Bir e-ticaret girişimcisinden online (çevrimiçi) alışveriş yapan kullanıcıya kadar sektöre has bilinmesi ve uyulması gereken birtakım yasal…

Bilişim Mahkemelerini Tanıyalım Yargı Reformu Stratejisi ve İnsan Hakları Eylem Planı’nda yer alan ihtisaslaşma hedefi doğrultusunda belirlenen ihtisas mahkemelerinin arasında bulunan bilişim mahkemeleri kuruldu. Bilişim suçları mahkemesi veya kısaca bilişim mahkemesi terimi, 5237 sayılı TCK’da veya özel bazı kanunlarda yer alan bilişim suçlarına bakmakla görevlendirilen suç vasfına göre uzman asliye ceza veya ağır ceza mahkemelerini ifade…

5809 Sayılı Kanuna Muhalefet Suçu Nedir? Bilinen adı ile Sahte Telefon Hattı Açma Suçu aslında Kanunda sayılan düzenlemelere aykırı davranılması halinde meydana gelen suçtur. Uygulamada en çok karşılaşılan türünün tarafların haberi olmadan adlarına telefon hattı açılması şeklinde gerçekleştiğinden bu suçun ismi bu şekilde bilinmektedir. Kanun Ne Diyor? Kişinin bilgi ve iradesi dışında abonelik tesis edilmesi…

Süresiz Nafaka Nedir? Boşanmadan daha fazla tartışma konusu olan , süresiz nafaka olarak bilinen nafaka aslında yoksulluk nafakasıdır. Yoksulluk nafakasının süresiz olarak anılmasının başlıca nedeni , sadece kanunda süresiz olarak istenebileceğinin düzenlenmiş olmasıdır . Düzenleme gereğince yoksulluk nafakasının süresiz olarak talep edilebileceğinden bahisle kararın bu yönde olacağına dair bir zorunluluktan bahsedilmediğinden süresiz nafaka tabiri aslında doğru…